Meny Stäng

Hallonbacken

GFG-Bygdsam har i samverkan med Husums backhoppningsklubb började den 7 november at rusta upp pulkbacken i Husum. I samband med detta omtag fick även backen namnet ”Hallonbacken”.

Tanken för dagen var att städa bort den gamla hoppbacken, ta bort allt annat skräp, fixa taket i vindskyddet, elda upp det gamla förrådet, förbereda för en parkering, ta ned en sjuk björk som stod dåligt till vid vägkanten och sätta igen ett dike.

Allt detta hann vi med hjälp av traktorer , röjsåg  och handkraft. Vi var ca 25st som var med och hjälpte till. Vid uppeldningen av det gamla förrådet så fick vi även utbildning i brandteori av en lokal brandförman.

För att hålla enerign uppe så bjöd GFG-Bygdsam på hamburgare och Röda villan, Unga örnar bjöd på kaffe och kaka. Det blev en lyckad dag, ett steg närmre vårt mål.

Målet är att jobba vidare med Pulkbacken , Att det skall bli ett till vindskydd i närheten av bromsbacken med grillring och två bord med bänkar. Vi vill att Hallonbacken skall bli en plats där vi kan träffas och umgås i alla åldrar. Att få till en plats som alla lätt kan ta sig till känns viktigt i dessa tider!

Vi använder cookies (kakor) för att ge dig en bättre upplevelse av vår hemsida.  Lär dig mer